roll on video IV

Folkets Bio, Filmtältet, Malmöfestivalen 2001.

Johan Sunesson - Ett ljus i mörkret 1 min
Attribut ur en kristen och en kriminells värld glider över i varandra, parallellt med att två sånger, en rockpastisch om en ungdomskriminell och en pastisch på en kristen sång, flätas in i varandra rad för rad.

Mette Hansen - Exo_rat.avi
7 min
Exo_rat.avi bygger på filmen Exorcistens biscener och transportsträckor med en råtta i huvudrollen. Texten är fragment från konstnärens drömmar.


Ronny Hansson - The Atomic Badger 2 min
Ett äventyr med en till synes helt osårbar man i overall som gått av bussen vid fel station.

Anders A - Unconformed distractions 12,17 min
En video med paralleller till abstrakt måleri och musikvideo.

Magnus Engstedt - A world of sports 4,47 min

Wiliam Easton - Another Selections of Works I May Have Never Made 14,30 min
The video was made one afternoon on my kitchen table with a small collection of postcards. From Joseph Nicéphore to tattooed ladies and from printing errors to Russian military secrets, the sampling of images is eclectic and personal. Low budget production values, no editing, no script, lilltle rehersal and twenty years of absentminded picture hunting.

Ulf Carlsson - Sladding 7,30 min
En fartfylld dokumentärfilm om en av vår tids mest fundamentala 'radical sports' från USA. Gjord av Andy W.

Andreas Ribbung & Lars Åkerlund - Monkey business 5 min

'Monkey business' ingick i SVT Dramas kortfilmsprojekt '5i12' och sändes i SVT i december 1999. Det är en icke-narrativ film med djuren i fokus där musiken har en viktig funktion. Lars Åkerlund är kompositör och har bl a samarbetat med filmaren Jan Troell och koreografen Per Jonsson.

Karin Solberg - …And they lived happely ever after… 5 min
Tre kvinner bor sammen i en leilighet. De kommuniserer med varandre via gester, ord och tyst overenskommelse. Samtidigt lever de i en dragkamp med hverandre. Videon handler om mennesker som ikke respekterer andres grenser og om mennesker som lar seg eksploateres. Et samspil mellom parter som (dis)harmonerer med hverandre.