Publikation ( )
 

 
Home
Publikation(1-90...)
Publikation(pages)
Art organizations
Art and space
book x 3
Contact us
 
Konsekvenser Lisbeth Grägg


AN
Vad har arbetet på Stadsarkivet fått för konkreta konsekvenser för dig i form av uppdrag? Har du fått erbjudande om utställningar? Eller erbjudande om kommersiella uppdrag?

LG
Jag har inte fått några uppdrag. Jag har inte försökt sälja in något ännu. Halvåret på Stadsarkivet har mest haft betydelse för mitt konstnärliga arbete. Jag har ju gjort nya verk och det har fört mig framåt.
Anna Wessman, konstnärerna på Päronskogens vårdboende (Marianne Andersson och Anna Bokström) och jag ska tillsammans ha en utställning på Konstfrämjandet (mars 2008). Vi har träffats regelbundet under detta halvår under arbetsnamnet 'Demografiska deckare'. Vi sysslar alla fyra med människor och deras livsöden.

AN
Är det en utställning inom Skiss?

LG
Nej, det är en fortsättning på vårt samarbete som påbörjades inom Skiss.

AN
Vad tror du att ditt arbete på Stadsarkivet får för konsekvenser för Malmö stad/Stadsarkivet?

LG
Jag vet inte riktigt. Chefen verkar ganska öppen. Jag tror att de flesta i personalen uppskattar att vi har varit där. Kanske somliga tycker att vi är konstiga filurer som har hittat på något där. Jag vet inte vad det betyder på ett längre och djupare plan. Forskare ska intervjua personalen om detta. Det känns inte problematiskt för mig om Stadsarkivet/Malmö stad profilerar sig utåt med hjälp av det arbetet jag gjort på Stadsarkivet. Så länge de anger källan. Jag kan se att det finns många trådar för mig att dra i då det gäller både fortsatta eventuella uppdrag och mitt eget arbete. Det finns personer jag kan kontakta som arbetar med internationella kontakter inom Malmö stad t ex, Vasa är dessutom vänort till Malmö. Det finns vägar att gå.

Jag har fotograferat Tysklandsbåtarna från fönstret i fikarummet på Stadsarkivet. Det var ett sidospår under min vistelse där. Nu ska jag göra vykort av dem, sätta dem i ett vykortsställ som ska hänga i fikarummet. Som en påminnelse till personalen om hur fin utsikt de har, kanske kan vykorten även väcka tankar om deras egna längtor och resor.

Stadsarkivet har vykort av passagerarbåtarna som trafikerade Danmark och Sverige*. De finns i lådor i arkiven. Det är från dem jag fått idén till mina vykort.*Färjetrafiken mellan Sverige och Danmark avvecklades efter Öresundsbrons öppning. Färjeterminalerna som var belägna i närheten av det nuvarande stadsarkivet revs 2003. 
Image
 
Get a Free PDF Reader

Get Firefox

Loading