Publikation ( )
  Hem arrow Publikation(1-90...) arrow bakgrund

 
Hem
Publikation(1-90...)
Publikation(pages)
Konstorganisationer
Konst och utrymme
bok x 3
Kontakta oss
 
bakgrund (1-90…)

Publikation(1-90…) drivs av konstnärerna Susann Rönnertz och Annelie Nilsson i Malmö och möjliggjordes med stöd av Konstnärsnämnden Sveriges Bildkonstnärsfond och AF Kultur i Malmö och Malmö Kultur.

Utgångspunkten för Publikation(1-90…) är enklare skrifter i mindre upplagor som fanzines, texter vid konstutställningar, mindre konstkataloger, manifest, Artists´ books och manualer inom kultursfären. Former med traditioner där utgivaren själv arbetar fram, trycker och även distribuerar utgivningen. Denna typ av skrifter sprids oftast i den egna kretsen och blir svårtillgängliga för allmänheten. De hamnar sällan i bibliotekens samlingar och i sökbara kataloger.

För att få en större spridning av deltagare har vi valt att använda en dominoliknande metod. Vi började med att skicka ut inbjudan till många personer i våra nätverk och till kollegor i Sverige och utomlands med erbjudandet att de i sin tur kunde skicka inbjudan vidare.

Varje nummer har utformats av en eller flera deltagare och behandlar vitt skilda ämnen. Produktionen av Publikation(1-90…) har vi stått för själva med hjälp av vårt "digitala tryckeri", dvs med en färglaserskrivare, en häft/vikmaskin och en skärmaskin.

Publikation(1-90…) distribueras via www.rollon.net. Där kan man beställa lösnummer och få information om innehåll och om deltagarna. Publikation(1-90…) säljs också via Malmö Konsthalls Bokhandel. Samlingsboxarna finns även på Kungliga biblioteket i Stockholm och Universitetsbiblioteket i Lund.

Publikation(1-90…) har presenterats på Panora i Malmö; The Centre for Artists´ Books/Visual Research Centre at Dundee Contemporary Arts i Skottland; Malmö Konsthall; Skånes Konstförening tillsammans med The Swedish Archive of Artists´ Books; “Traveling Magazine table”, Art in General, New York, USA; Ystad Konstmuseum; "Publish and be Damned", London, England; Lunds konsthall och Townhouse Gallery, Kairo.


 




Get a Free PDF Reader

Get Firefox

Loading