Publikation ( )
  Hem arrow bok x 3 arrow Viktor Kopp och Niklas Söderberg

 
Hem
Publikation(1-90...)
Publikation(pages)
Konstorganisationer
Konst och utrymme
bok x 3
Kontakta oss
 
Viktor Kopp och Niklas Söderberg

Den violetta boken HÄR är ett samarbete mellan Viktor Kopp och Niklas Söderberg, konstnär respektive poet, bosatta i Malmö.
Söderberg och Kopp har sammanställt äldre verk och arbetat fram nya, som förhåller sig till ett särskilt slags ironi-begrepp: både-och, snarare än istället-för eller varken-eller. Det kan vara både-och som i både figurativt och måleriskt (formalism), både metafor och bokstavlighet, både tecken och kropp. Ironin är här inte att betrakta som vald kritisk hållning, utan snarare som ett sår (om ett sår jämte lidandet också kan skänka njutning).JAG HJÄLPER FARSAN fälla en ungtall på tomten. Detta händer för snart trettio år sen, har hänt, händer, i snart trettio år nu. Ännu tidigare var det en kattunge som. Hänt. I vad blir det trettionio år nu? Vi har en lek i mina föräldrars sovrum. Jag rullar en glaskula framför ingången till tunneln som bildas under sängarnas socklar, kattungen trycker där inne och gör utfall mot glaskulan. Det är söndag eller liknande, mycket stilla och kanske vårkant för ljuset är magnesiumvitt, och vi väntar nog främmande. Föräldrarna stökar i ordning i huset, nån av dem kommer in i sovrummet, plockar undan kläder, bäddar, trycker ihop sängarna som glidit isär under natten. Vi leker, kattungen och jag. Men nu kommer den inte fram på jättelänge. Jag ropar på mamma.

- Men han har väl gått utan att du sett det?
- Nej, han är kvar, jag vet det.
- Då har han väl tröttnat.
- Nej, han tröttnar a l d r i g.

När sängarna dras isär sitter kattens krossade huvud fast i ena sängens tygklädda sockel, ena tassen lyft mot en lös tråd.Image


Image
 
Get a Free PDF Reader

Get Firefox

Loading