Publikation ( )
 

 
Hem
Publikation(1-90...)
Publikation(pages)
Konstorganisationer
Konst och utrymme
bok x 3
Kontakta oss
 
Nina Toft

’Vista I; relation’
Turisme som omhandler å visuelt forbruke de eksisterende og skapte omgivelser og det’s  innbyggere vil sannsynligvis også omskape disse til objekter for endeløse reproduskjoner av dette blikket. Steder blir utvalgt som mål for blikket pga en eksisterende forventning, skapt av fotografier, TV, aviser, magasiner, filmer, reklame og andre media.

’Vista I; relasjon’ er en typologisk billedserie hvor jeg har stilt meg selv innenfor billedrammen når turister tar bilde av seg selv forran the Edinburgh Castle; den mest populære turist attraksjonen i Skottland, med ca 1 million besøkende hvert år. Jeg er interesert i relasjonene mellom den som fotograferer, den som blir fotografert, meg selv og monumentet, mens jeg gjør meg selv til en del av deres fotografiske minne av Edinburgh Castle. Hvorfor stiller vi oss med ryggen til monumentet/ attraksjonen/ landskapet vi har kommet for å se når vi lar oss avfotografere? Edinburgh Castle er et spesielt interesant studium da mange kommer til esplanaden kun for å avfotografere seg selv forran monumentet, uten a gå inn for å oppleve selve attraskjonen.  Edinburgh Castle er et monument over Skottland’s historie og innholder en omfattende samling av historiske gjenstander, dokumentasjon, fakta og myter, og plassert på toppen av en 340 millioner år gammel kjegleformet vulkansk stein er det en veldig dominerende bygning i Edinburgh’s topografi. Fra esplanaden har man utstikt over hele Edinburgh og mot fjellene i Highlands på en klar dag, så inngangs-partiet til Edinburgh Castle er absolutt ikke den mest impoerende utsikten fra espalanaden. Fasaden forran ingangen ble bygget på 1800-tallet for å gjøre slottet mer picturesque fra den synsvinkelen.

Sökord: Nina Toft, artist, photographer, photography, representation, portraiture, tourism, memory, recollection, typology, Edinburgh Castle, monument, relation, the photographed 


Om Nina Toft


Ladda hem
’Vista I; relation’
Skärmversion 720 Kb
Utskriftsversion 2,7 MbImage

 
Get a Free PDF Reader

Get Firefox

Loading