Publikation ( )
 

 
Hem
Publikation(1-90...)
Publikation(pages)
Konstorganisationer
Konst och utrymme
bok x 3
Kontakta oss
 
Maria G Svensson info

Jag gick ut Konsthögskolan i Stockholm 1990 och flyttade sen till Paris där jag fortfarande bor. Sedan dess har jag deltagit i ett tjugotal separat- och samlingsutställningar, oftast utanför Sverige.

Som regel organiserar jag mina utställningar själv, det vill säga att jag tar tillvara en möjlighet, en lokal, ett sammanhang eller en manifestation och utvecklar utifrån detta en idé som lämpar sig för sammanhanget.
Jag söker privilegierade omständigheter där jag kan ta över en lokal och under en period använda den som arbetsplats. Detta innebär ofta att jag arbetar på övergivna platser, i vissa fall i lokaler jag ockuperar tillsammans med andra konstnärer.

Mitt senaste projekt genomfördes i en gammal biograf som varit igenbommad i tjugo år. Biosalongen gav intressanta möjligheter att arbeta med ljus och ljud i kombination med min installation i rummet. Projektet utvidgades senare då jag organiserade utställningar för andra grupper av konstnärer som ville utnyttja de specifika möjligheter dessa ockuperade lokaler erbjöd.


Image

Image

Image

 
Get a Free PDF Reader

Get Firefox

Loading